Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi saamme syyskuun alussa Melbourneen erityisen vieraan. Suomen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila tulee tapaamaan Melbournen suomalaisia Suomi-talolle Altonaan lauantaina 9. syyskuuta klo 11-13. Ohjelmassa on kahvitarjoilun lomassa ministerin tervehdys seka esityksiä teemalla suomalaisten yhteiset saavutukset hyvinvoinnin ja sosiaalisen tuen kehittämisessä Australiassa. Sen lisäksi istutamme yhdessä satavuotiaalle Suomelle kuusen Suomi-talon pihalle. Tervetuloa mukaan!

Ministeri Mattilaa voi myös kuulla torstaina 7. syyskuuta kahdessa tilaisuudessa. Hän on iltapäivällä mukana Australia-Finland Health Innovation Forum-tapahtumassa (klo 14-17; ilmoittautumistiedot täällä). Hän pitää myös puheen Australian Institute of International Affairs – Victoria:ssa klo 16.45-18.00 Suomen sosiaalisista innovaatioista ja tasa-arvosta (lisää tapahtumasta ja liput täältä).

***
To mark the centenary of Finland’s independence, we will get a special visitor from Finland in early September. Ms Pirkko Mattila, Minister of Social Affairs and Health in the Finnish Government will come to meet Finns in Melbourne to the Finnish Hall in Altona on Saturday 9th of September at 11am-1pm. You are warmly invited to listen to a ministerial address and hear about the achievements of Finns in developing wellbeing and social support in Australia. Coffee is also served. In addition, we’ll plant together with the Minister a celebratory spruce tree for 100-year old Finland to the grounds of the Finnish Hall.

While in Melbourne, Minister Mattila can also be heard at two events on Thursday 7th September. She will take part in the Australia-Finland Health Innovation Forum in the afternoon (2-5pm; details and RSVP here). Later that day Ms Mattila will talk about Finland’s 100 years of social innovation and equality at the Australian Institute of International Affairs – Victoria in East Melbourne at 4.45 pm-6 pm (details and tickets can be found here).

Kuva/photo: Valtioneuvosto.fi.